Omschrijving groepslessen

FIT & FUN

De fit & fun les wordt verzorgd door Joke op de maandag- en vrijdagochtend. Deze les is op muziek en heeft als uitdaging iedere nieuwe week weer fit te beginnen. Alle spieren komen aan bod, ik besteed veel aandacht aan houding. Daarnaast verbeter je jou conditie door mee te doen met mijn les. Het gedeelte fun komt vanzelf, door me te doen met deze les maak je een stofje aan waardoor je vrolijk wordt. 

Core

Bij de coreles ligt de nadruk op het versterken van de buik- en onderrugspieren. Door repeterende oefeningen prikkelen we de juiste spieren en kunnen deze hierna gaan herstellen en sterker worden. Het trainen van de core kan veel positieve invloed hebben op jou dagelijks bewegen, een sterke core verbetert jouw houding en mobiliteit. 

DANCE WORKOUT

Dance lekker mee op voornamelijk latijns-amerikaanse muziek zoals, bachata, regenton, salsa en merengue. De les geeft je een heerlijke energiek gevoel en je verbrand aardig wat calorieën. De dance workout kent geen moeilijke choreografie dus iedereen kan zo mee doen. 

BBB

BBB staat voor buik, billen en benen. Zones die veel dames strakker en gespierder willen krijgen. Doe mee met deze les die speciaal hiervoor is bedoeld. De oefeningen zijn een combinatie van kracht en conditie, ideaal om deze “probleemgebieden” aan te pakken. 

INDOOR CYCLING

Indoor cycling is een energieke workout op een professionele “hometrainer”. Op muziek met een opbouwend programma doe je verschillende oefeningen waaronder beklimmingen, afdalingen en sprints. Bij indoor cycling worden bil, been en rugspieren goed getraind, daarnaast is het goed voor de hart- en longconditie. 

PUMP

De pumples is gericht op afvallen, krachttoename en uithoudingsvermogen waarbij alle spiergroepen aan bod komen. Veel oefeningen worden gedaan met een halter, het gewicht kan je zelf bepalen aan de hand van jouw niveau. Wil je een strakker en sterker lichaam dan is deze les zeker iets voor jou.  

CARDIO STEPS

Bij cardio steps maak je gebruik van een speciale Reebok steps trede. Hiermee train je jouw billen en benen. De oefeningen kennen vele variaties en worden gedaan op muziek. 

Pencak Silat

Pencak Silat is een bewegingskunst ter zelfverdediging waarbij souplesse, snelheid en gracieuze bewegingen een hoofdrol spelen.

Pencak Silat is opgebouwd rondom vier elementen: – bela diri: zelfverdediging; – seni: de kunstzinnige en culturele kant van Pencak Silat; – tanding: sportwedstrijden in de ring; – het mentaal-spirituele element. Beoefenaars van Pencak Silat ontdekken in de loop van de tijd de samenhang tussen deze elementen en op welk(e) element(en) zij persoonlijk de nadruk willen leggen.

De Pencak Silat-stijl die wij beoefenen heet Perisai Putih. Het motto van de stijl is: hoe gevulder de rijsthalm, hoe meer deze buigt, oftewel, hoe meer kennis men bezit, hoe bescheidener men zich dient op te stellen. Naast bescheidenheid staan respect, zelfdiscipline en volharding hoog in het vaandel.

 

Yoga

Deze les helpt bij het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen, verhogen van de flexibiliteit en het verbeteren van jouw lichaamshouding en balans. Speciale aandacht wordt gegeven aan gewrichtsonderhoud gerelateerd aan osteoporosis. De les is ontworpen voor mensen van middelbare leeftijd  en senioren welke profijt zullen hebben van het rustige tempo. Wij moedigen deelnemers aan om te bewegen waarbij de balans tussen gemak en moeite centraal staat. Speciale aandacht gaat uit naar het opbouwen van een sterkere core en valpreventie. Ademhaling, ontspanning en meditatie zijn onderdeel van de les. Ook beginners zijn welkom!

Close Menu